Ziet de toekomst er goed uit voor de freelancer?

Michel Piedfort – Acerta

Enerzijds zijn bedrijven almaar vaker vragende partij voor flexibel inzetbare medewerkers. Anderzijds willen meer en meer mensen zelf de regie van hun loopbaan in eigen handen nemen.

Alleen al het toenemend aanbod aan freelancers stimuleert de populariteit ervan. Freelancers nemen soms ook een deel van de markt van interimkantoren in: interimarissen werken op tijdelijke opdrachten meestal tot ze een vaste job vinden, terwijl een aantal jobs toch altijd tijdelijk zullen zijn.

Ja dus, er is bij bedrijven een groeiende vraag naar tijdelijk inzetbaar talent. En de grotere vrijheid van de freelancer wordt steeds meer als een meerwaarde ingeschat. Dat laat voor het freelance werk een positieve toekomst vermoeden.  

Zo’n 9 op 10 freelancers is tevreden met zijn freelance bestaan. Bijna 8 op de 10 ziet zich ook freelance opdrachten blijven doen. Als belangrijkste reden om voor een freelancebestaan te kiezen, wordt de vrijheid genoemd.

In de top 3 van de meest gevraagde freelance jobs staan verkoop, ingenieursjobs en webdesignopdrachten. Maar ook de vraag naar freelancers in administratie, technisch tekenaars, grafisch ontwerpers, copywriters en freelancers in finance neemt toe.

Elke maand zijn er ook jobs voor freelance fotografen, SEO en sociale media specialisten en freelancers in logistiek.

Kortom: Freelancenetwork is interessant om volgen voor freelancers die er projecten kunnen bijnemen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.